Zeer vereerd waren wij toen we de vraag kregen of we het Overhandigingsboeket wilden maken voor Hare Majesteit de Koningin.

6 juni 2012 bracht zij een bezoek aan de herontwikkelde Zellingwijk in Gouderak.

De Zellingwijk moest in 1985 afgebroken worden omdat er gif in de grond zat, nu jaren later is de gehele wijk schoongemaakt en herbouwd. 

Onze koningin bracht in 1985 een bezoek aan de Zellingwijk en deed de belofte dat ze terug zou komen.

Nu jaren later was het dan zover.... 

En WIJ hadden de eer om het boeket te verzorgen. Iets wat je waarschijnlijk maar 1x in je leven meemaakt. (En vooral het idee stemt mij vrolijk dat ik later tegen mn dochter kan zeggen kijk.. die heeft mama nog gemaakt. Hoe mooi is dat).

De Hofdame zei dat we vrij waren in de keuze van de bloemen, wel moesten er natuurlijk geen stekels aan zitten, niet te zwaar zijn, geen water afgeven en het moest  handzaam zijn.

De kledingkeuze van de Koningin werd helaas niet doorgegeven, wat de keuze voor de kleurstelling van het boeket niet eenvoudig maakte.

Toch wisten wij al snel wat we gingen maken, lief, zacht, bloemen van het seizoen en iets wat bij alle kledingkeuzes zou passen.

En natuurlijk een kleine symboliek moest er vooral in verwerkt worden, zoals de mooiste O'Hara rozen (de roos is de koningin der bloemen) en Lathyrus (de lievelingsbloem van koningin Juliana), verder gebruikten wij Pioenrozen, trosrozen, viburnum, alchemilla.

het eindresultaat ziet u op de foto's...

Het was een regenachtige dag, maar toen de Koningin uit de auto stapte begon de zon te schijnen. Net als met het boeket.. Hij was al prachtig maar toen de Koningin hem vasthield veranderde het in heel een bijzonder boeket.

Wij waren zeer tevreden en nu was het afwachten of het de koningin ook tevreden stemde..

en onder ons.... ik mag er niet over uit wijden ivm prive uitlatingen van de koningin, maar het klonk positief.

© 2013 - 2024 bij Liza | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel